Öljypoltinten huolto

Puhdasta ja turvallista lämpöä.

Öljypoltinhuollon yhteydessä tehdään kaikki puhtaaseen ja turvalliseen öljylämmitykseen tarvittavat huoltotoimenpiteet. Säännöllisellä huollolla saadaan puhdas palaminen ja öljynsäästöä.
$

Öljypolttimen huolto

Öljypolttimen huolto tehdään joko 2 vuoden välein tai 5000 öljylitran kulutuksen jälkeen. Öljynpoltinhuollossa vaihdamme ja säädämme polttimen suuttimet, nuohoamme savuhormin, sekä tarkistamme liekkivahdin, putkiston, putkiston liitokset sekä lämmityskattilan ja sen säätimet. Säännöllisellä huollolla varmistetaan puhdas ja turvallinen palaminen sekä säästetään öljyä.
$

Lämmityskattilan nuohous

Lämmityskattila tulisi nuohota yleensä kerran vuodessa, useammin kuin huoltaa öljypoltin. Lämmityskattilan nuohouksen voi tilata tehtäväksi öljypoltinhuollon yhteydessä tai nuohottaessa muut kodin tulisijat. Pitämällä kattilan pinnat puhtaana siirtyy lämpö maksimaalisesti lämmitysjärjestelmään. Ota yhteyttä meihin ja kerromme, kuinka voimme auttaa juuri sinua.

Toimivan öljylämmityksen kannalta tärkeätä on säännöllinen huolto ja omatoiminen tarkastelu pannuhuoneessa.

Mistä huono palaminen ja hukattu öljy sekä lämmönhukka voivat johtua?
Suutin, jonka kautta öljy menee polttimelle saattaa olla tukossa, kulunut tai öljyn kohdistus on huono suuttimesta sytytyskärkiin. Lämmityskattilan luukut saattavat myös päästää ilmaa läpi, jolloin mittaukset ja säädöt menevät väärin. Tällöin polttimelle menee väärä määrä öljyä ja öljy ei pala kunnolla. Lämmityskattila nokeentuu ja pinnan noki estää lämmön maksimaalisen siirtymisen. Öljyä kuluu turhaan. Säännöllinen huolto varmistaa hyvän puhtaan palamisen.
Mistä tiedän, että laitteisto on huollon tarpeessa?
Pistävä löyhkä kertoo että putkisto vuotaa tai poltin ei polta öljyä kunnolla. Laitteiston ei myöskään tulisi pitää merkittävää ääntä. Kaikki ylimääräiset äänet kertovat häiriöstä laitteistossa. Yleensä kyseessä on sähkömoottorin laakerien kuluminen ja siitä johtuva tärinä tai pumpun epäkuntoon menneet suodattimet. Säännöllisellä piipahduksella pannuhuoneessa varmistetaan, että laitteisto pysyy kunnossa eikä lämmitys yllättäen katkea.