Ilmanvaihtotyöt

Jokainen ansaitsee puhtaan sisäilman.

Tarjoamme kaikki ilmanvaihdon huoltoon ja saneeraamiseen tarvittavat palvelut. Puhdistamme ilmanvaihtokanavat, tarkastamme, korjaamme ja vaihdamme ilmanvaihtokoneet ja suodattimet, mittaamme ja säädämme ilman kulun kuntoon sekä neuvomme ilmanvaihdon korjauksissa ja saneerauksissa.

Toteutamme kaikkia yksityisasiakkaiden, taloyhtiöiden, yritysten ja julkisten toimijoiden ilmanvaihdon huoltoon, korjauksiin ja parannuksiin liittyviä töitä.

N

Ilmanvaihtokanavien puhdistus: yksityisasiakkailla puhdistus on hyvä toteuttaa 5-10 vuoden välein. Yrityskäytössä ja julkisissa tiloissa jopa vuosittain.

N
Ilman kulun mittaus ja säätö: varmistaa, että vaihtuvan ilman määrä on oikealla tasolla ja sisään tuleva ilma tulee oikeita reittejä pitkin
N
Ilmanvaihtokoneiden tarkastus ja kunnostus: tarkastamme koneiden kunnon kaikkien töidemme yhteydessä ja kerromme tarvittavista kunnostuksista
N
Ilmavaihtosuodattimien puhdistus ja vaihto: suodattimet tulisi vaihtaa 2 kertaa vuodessa, yrityskäytössä toisinaan useammin. Toimitamme myös tarvittavat suodattimet.
N
Ilmanvaihtoa parantavien vedonparantajien ja imureiden asennus: asennamme painovoimaista ilmanvaihtoa parantavia tuulen avulla pyöriviä piipunhattuja sekä koneellisia imureita

Säännöllinen huolto – puhdas ilma.

Puhdas sisäilma syntyy ilmanvaihdon säännöllisestä huollosta. Yksityisasunnoissa tulo- ja poistoilmaventtiilit tulee puhdistaa 2-4 kertaa vuodessa, tuloilmasuodattimet vaihtaa kerran tai kaksi vuodessa ja ilmanvaihtokanavat puhdistaa kerran 5-10 vuodessa. Yritysasiakkaille huoltoväli on usein tiuhempi johtuen suuremmista käyttömääristä. Puhdistuksen yhteydessä ilman kulku mitataan ja koneiden säädöt laitetaan kuntoon.

Säätöjen ollessa väärin tulee sisäilmaa läpi epätoivottuja reittejä kuten ikkunoiden väleistä tai jopa seinien rakenteiden kautta, samalla tuoden sisälle huonoa ilmaa. Koneet on myös hyvä tarkastaa. Ei ole harvinaista, että vastaan tulee ilmanvaihtolaitteistoja, jotka eivät ole vuosiin toimineet toivotusti.

 Olemme vastanneet jo vuosia Tampereen yliopistollisen sairaalan ilmanvaihtokanavien puhdistustöistä. Töissä vaaditaan erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta ilmavirtojen suunta ja määrät ovat kaikissa tilanteissa kunnossa. Tämän tyyppisessä rakennuksessa osastojen välisiin painesuhteisiin pitää kiinnittää erityistä huomiota.

 Jyri Sihvo, Camini Oy

Haluatko pyytää tarjousta taloyhtiön, yrityksen tai julkisen toimijan puolesta?

 

Voit myös olla suoraan Akiin ja Jukkaan yhteydessä. Pääkaupunki-seudun ilmanvaihtoasioissa teitä palvelee tytäryhtiömme Sisäilmahuolto Oy Suomi.

Jukka Matero

Aki Kannusmäki